English Deutsch

Co delá Asociace tantrických masáží?

, Napsal:
BlogPic

V našem seriálu blogu, kde nahlížíme do zákulisí poskytovatelu masáží nebo tantry, se setkáváme také se sdruženími, která se zabývají zásadami, lobbingem nebo školením. Tento clánek je o švýcarském "Förderverein Tantramassage Schweiz" (FVTM). Spolupredseda Christian souhlasil s rozhovorem, v nemž odpovídá na otázky týkající se sdružení, tantry obecne a ruzných nabízených tantrických programu.

Don (Massage123): Namasté Christiane, proc nebo co bylo motivací k založení podpurného sdružení?

Sdružení vzniklo na základe nápadu majitelu "Bodywork centra". Centrum nabízí ochutnávkové vecery tantrické masáže, úvodní kurzy a odborná školení. Temito kurzy každorocne projde tolik lidí, ale pak se zase ztratí, protože neexistovala platforma pro výmenu názoru, setkávání, školení a rozvoj. FVTM bylo založeno v roce 2015 a jeho cílem je tento nedostatek napravit a zároven propagovat hodnotu tantrických masáží a vést kampan za spolecenské prijetí tantrických masáží.

Není to tedy vlastne nic jiného než napríklad knižní klub, kde se scházejí podobne smýšlející lidé...

Úcel sdružení jde daleko za tento rámec. Mimo jiné vede kampan za nezatíženou povest tantrických masáží ve Švýcarsku. Vysvetluje podstatu této masáže a zajištuje objektivní prijímání tantrických masáží, které jsou provádeny v souladu se zásadami sdružení a cíli WHO v oblasti sexuálního zdraví.

Sdružení také nabízí informace o vzdelávacích kurzech a samozrejme možnost osobního dialogu. Asociace také nabízí externím zájemcum poradenství ohledne vzdelávacích kurzu nebo práce tantrické masérky ci maséra. Informuje také zájemce o nabídce tantrických masážních praktik.

Je však treba zmínit, že nejsme "specialisté na tantru". Jsme doma v neotantre a predevším v tantrických masážích. Tantra jako taková se primárne nezabývá dotekem a sexualitou.

Možná ješte krátce o clenech?

Sdružení má v soucasné dobe asi 350 clenu, predevším v nemecky mluvícím Švýcarsku. Delí se na 42 % žen a 58 % mužu.

Na malé Švýcarsko to není vubec špatné. Kdo se muže stát clenem? Jaké jsou výhody pro cleny?

Clenem se muže stát každý, komu je alespon 18 let. Svým clenstvím podporuje cíle sdružení a zavazuje se dodržovat zásady sdružení pri tantrických masážích.

Výhodou je navazování kontaktu mezi všemi cleny, možnost úcastnit se pravidelných setkání porádaných FVTM (jsou otevrená pro všechny). Clenové mají také možnost úcastnit se informacních nebo výmenných masážních akcí, kde si mohou procvicit své masérské dovednosti (poskytování i prijímání). Webové stránky FVTM rovnež nabízejí mnoho informací na téma "tantrická masáž".

Pokud má nekdo zájem sám nabízet tantrické masáže, muže mu asociace pomoci? Pokud ano, jak?

FVTM na svých webových stránkách nabízí seznam institutu, kde lze absolvovat komplexní profesionální školení tantrické masáže. Požadavky FVTM na takové vzdelávací programy vycházejí z požadavku Nemeckého svazu tantrické masáže (Professional) (TMV), který se stejne jako FVTM snaží zajistit, aby jeho clenové a poskytovatelé tantrických masáží byli dobre vyškoleni.

Massage123 je jako portál dostupný a aktivní i v dalších zemích. Tantrické masáže jsou nabízeny v mnoha zemích. Prichází v úvahu internacionalizace FVTM, napr. do Nemecka nebo Rakouska?

Internacionalizace se prozatím neplánuje. V rozporu se svým názvem je akcní rádius FVTM omezen na nemecky mluvící Švýcarsko a okolní nemecky mluvící regiony, i když sdružení nezná geografické hranice, napr. pokud jde o organizování výmenných pobytu tantrických masáží.

Jaké jsou budoucí cíle Sdružení tantrické masáže? Ceho chtejí dosáhnout, na cem pracují?

Cíle FVTM jsou definovány ve stanovách a od jejího založení se nemení. Usiluje o spolecenské uznání tantrické masáže. Za tímto úcelem podporuje znalosti o tomto nádherném druhu masáže mezi širokou verejností (i u nás). Tato práce je i nadále ambiciózní a její úcinek se bude rozvíjet jen pomalu.

Jak vidíte postavení/akceptaci tantry jako služby ve Švýcarsku a ve spolecnosti obecne?

Tantrická masáž je ve Švýcarsku považována za prostituci, protože splnuje ctyri zákonné požadavky:

  1. Sexuální akt: dotýkání se genitálií je považováno za sexuální akt.
  2. Použití vlastního tela: Pocítají se pouze ruce osoby, která masáž provádí.
  3. Pro potešení: Predpokládá se, že tantrické masáže jsou výhradne pro potešení, což nemusí být nutne pravda.
  4. Za úplatu: Tj. za poplatek.

Prestože je prostituce legální živností, je spolecensky stigmatizována. Rádi bychom tantrické masáže (které jsou provádeny v souladu se zásadami sdružení) vyvedli z tohoto kouta. Medializace tantrických masáží dává spolecnosti jasnejší predstavu o tomto typu masáží, a tím zvyšuje jejich akceptaci. Neustálé kapání opotrebovává kámen.

Chápe žena nebo muž na ulici, co je to tantra?

Ne nutne, stále platí, že mnoho lidí netuší, co je to "tantra" nebo "tantrická masáž". Oba pojmy jsou nezastrené a casto se používají jako symbol smyslnosti, erotiky a k zakrytí jasných a jednoznacných nabídek cerveného svetla. FVTM se v tomto ohledu snaží dosáhnout rozlišení, aniž by cervené svetlo stigmatizovala.

Presto se prijetí a znalost tantrických masáží pomalu zvyšuje. Informace o tomto typu masáží jsou opakovane zverejnovány v casopisech a v televizi a jsou vetšinou príznivé. K jejímu prijetí prispívají i informace o povaze tantrické masáže.

Co tantrická masáž zahrnuje a co ne?

Zásady asociace uvádejí, že profesionální masáže vylucují sexuální a orální styk. Poskytovatelé tantrických masáží sdruženi ve FVTM to dodržují. Tato jasnost zajištuje, že se na poskytovatele tantrických masáží doporucené FVTM obrací spíše klientela, která pochopila podstatu tantrické masáže, než lidé hledající sex nebo rychlé uvolnení. Jednotlivec nabízející masáž muže v techto mezích masáž prizpusobit svým potrebám.

Jaký je postoj FVTM k cervené tantre, tj. tantrickému rituálu se spojením?

Jak již bylo zmíneno, zásady FVTM vylucují pohlavní styk a orální sex, a tedy i cervenou tantru, stejne jako rituál maituna pri profesionálních tantrických masážích.
Tantrický rituál sjednocení se slaví nekolik dní a hodin a je necím velmi výjimecným, co nemá v komercním programu príliš místo a spíše se provádí v rámci osobních setkání, kurzu nebo retreatu. Když se nabízejí "tantrické rituály se spojením" v délce jedné nebo dvou hodin, muže to být krásné a intenzivní, ale, jak se domnívám, má to jen málo spolecného s tím, jak se to nazývá. Strucne receno: ti, kdo nabízejí FVTM, nenabízejí cervenou tantru, ale jsou si dobre vedomi hodnoty takového rituálu.

Jaké jsou typické kvalitativní znaky, na které by si lidé meli dát pozor, pokud hledají autentickou - nebo jak vy ríkáte - profesionální tantrickou masáž?

Dobrým výchozím bodem jsou samozrejme služby nabízené našimi cleny. Tantrická masáž je autentická, pokud je autentická osoba, která ji provádí. Když se jí podarí vytvorit smyslný prostor, v nemž prijímající osoba muže být sama sebou, rozvinout se, procítit se, možná objevit v doteku nové veci a poznat sama sebe a své vlastní emoce. Samozrejme se pri tom mohou rozšírit i sexuální obzory. Toto rozšírení, toto poznání by mela prijímající osoba prožívat a tešit se z nej jako z obohacení.

Copyright © 2008-2024 Massage123