English Deutsch

Maroko, hammam a relaxace

, Napsal:
BlogPic

Když jsem byl nedávno v Maroku, potešilo me, že jsem po ulici videl „masáže“, „lázne“. nebo "hammam"; císt. Na ty, kdo lacní po wellness, ceká rozmanitá a cenove dostupná nabídka, ne v takové míre jako v Bangkoku, ale stále všudyprítomná. Ve skutecnosti mají ruzné arabské zeme dlouhou tradici hammamu. Hammam je vlastne parní lázen, kde se mužete umýt (nebo se nechat umýt) a také si doprát péci o telo. Navštevují ho ženy i muži.

Tradice hammamu není všude praktikována tak volne jako ve velkých mestech Maroka. Zejména mezi cizinci je normální, že muže myje žena. Zatímco muž je v umývárne zcela nahý, žena si samozrejme nechává volný hábit. Není pak obvyklé, aby došlo k erotické výmene, i když v závislosti na provozovne to není nemožné.

Stejná filozofie platí i pro cetné masážní salony. Nemeli byste tedy ocekávat smyslný zážitek, tím méne o nej výslovne žádat. Platí nepsané pravidlo, že pokud Vy nebo masérka nepoužijete k zakrytí tela rucník, je možné, že dojde k "finalizaci" - tj. jemná masáž - žádoucí, popr je možné. Ale žádné pravidlo bez výjimek: Z osmi ruzných masáží, kterých jsem se zúcastnil, jen jedna prinesla více, navzdory rucníku. Takže kvótu mužete videt zde, pokud budete pouze sledovat znacky. Pokud byste však chteli postupovat cíleneji, na internetu najdete ruzné tipy z adres. Mohu doporucit "Masáž Relaxante" zarezervovat. Je velmi príjemný, protože využívá více hladících pohybu. V hammamech jsou také casto nabízeny masáže. Je tedy dobré zajít na 2–3 hodiny do hammamu a nechat se hýckat.

Copyright © 2008-2024 Massage123