English Deutsch

Mluvit je stríbro, ticho je zlato

, Napsal:

"Mluvit je stríbro, ticho je zlato". Co má toto známé porekadlo spolecného s masážemi? Jednoduše: Bez komunikace není sezení obvykle uspokojivé pro obe zúcastnené strany. Príliš mnoho recí, ale zabiják nálady. Klíc tedy spocívá v tom, jak moc je komunikace nezbytná nebo užitecná.

Návšteva masáže je pro me jako malé rande. Je zde urcitá nervozita, mírné mravencení, radost z nového zážitku. Dvere se otevrou a pred vámi stojí dáma, možná dríve neznámá. V ideálním prípade se na me usmeje, prátelsky pozdraví a pozve dovnitr. První prekážka byla prekonána. Malé povídání vytvárí jistou blízkost a dává vám pocit, že jste o neco více propojeni – i když jen po dobu trvání sezení. Ale to je velmi duležitý bod, koneckoncu obe strany otevírají cást své intimity. Nemelo by tedy záležet jen na masérce, aby vytvorila harmonii, ale také na mne, hostu.

Takže zatímco si "popovídám" Pred masáží to považuji za velmi duležité, dovedné ticho pri masáži je nutností. Chci si odpocinout a užít si. To proste není možné, pokud musím zároven poslouchat príbehy, nebo se dokonce aktivne úcastnit diskuse.

Mnoho lidí si nyní muže položit otázku: "Není to samozrejmé, že co?" Behem schuzky se nemluví?" Ocividne ne a to me primelo napsat tento príspevek. Každý, kdo si pravidelne doprává masáž a rád zkouší nové poskytovatele, by mel vedet, co tím myslím. Proste si lehnete na stul nebo fouton, prepnete vnitrní systémy do relaxacního režimu a cítíte, jak vaše ruce delají první pohyby... Ale pak najednou otázka typu „Dnes jsem mel k obedu filet z candáta, máš rád rybu? " Nebo jednoduše triviální veci jako „Dnes je takové horko, doufám, že se zítra vrátí déšt.“

Ty povídacky rozhodne nejsou míneny ve zlém. Muže to být tím, že se dáma s hostem cítí dobre nebo naopak, chce zakrýt urcitou nervozitu. At už je duvod jakýkoli: Small talk je v porádku a dokonce žádoucí, ale udelejte to prosím pred masáží a ne behem ní.

Nechci ríct, že behem sezení vyžaduji naprosté ticho. Komunikace by mela mít neco spolecného i s lécbou behem lécby. Náladu jiste zvednou komplimenty nebo k zážitku patrí podle situace i urcité pokyny. Proto: "Mluvit je stríbro, ticho je zlato"...

Copyright © 2008-2024 Massage123