English Deutsch

Krizové rozptýlení: Najdete vnitrní klid

, Napsal:
BlogPic

Poslední dva roky nepochybne nebyly jednoduché. Zatímco korona krize prozatím ustupuje do pozadí, další krize se již blíží lidem s válkou na Ukrajine a jejími globálními dusledky. Lidé mají cím dál tím vetší potíže se s takovými situacemi vyporádat. Psychiatrickou pomoc bylo dlouho obtížné získat a je spojena s dlouhými cekacími dobami.

Tento clánek má poskytnout nekolik nápadu, jak se zbavit psychického tlaku a neustálého napetí. Klícem je najít svuj vlastní vnitrní klid.

Snížení spotreby médií

Hlavní prícinou psychického stresu je neustálá záplava zpráv. Kdy jste naposledy cetli pozitivní nebo osvežující zprávy? Vetšina zpráv má negativní, dramatický nebo desivý obsah. Je to zámerné, protože špatné zprávy se prodávají lépe než dobré zprávy. Zejména v online svete se pocítá každé kliknutí. Titulky jsou zámerne formulovány tak, aby si lidé clánek otevreli ze zvedavosti.

První krok: méne zpráv. Stále mužete zustat aktuální, pokud budete venovat pozornost zprávám každé 3-4 dny nebo dokonce jednou týdne. Co takhle News Monday po pohodovém víkendu? Rozhodne také není vhodné používat push notifikace, kdy se nejnovejší zprávy zasílají prímo na obrazovku vašeho mobilního telefonu.

Pokud jde o zprávy, hledejte zdroje, které informují vecne a ne senzacne. I když „starožitné“, zprávy napríklad v teletextu televize jsou obvykle kompaktní a omezené na to nejnutnejší. Lze je také císt na internetu (ve Švýcarsku: www.teletext.ch).

Meditace

Meditace je o soustredení, umístení pozornosti na myšlenku, pocit, emoci nebo jednoduše na svuj vlastní dech. Nemusí to být žádný speciální rituál, pro zacátek to proste udelejte tak, jak vám to vyhovuje. Tichá místnost a pohodlné sezení jsou dobrým zacátkem. Dokud se tím uklidní mysl, je cíle dosaženo. Pokud byste chteli sílu meditace poznat hloubeji, najdete v našem masážním adresári nekteré poskytovatele, kterí ji znají a mít príslušné dovednosti. Nabídnete sezení a kurzy.

Jídlo

Melo by být známo, že vyvážená výživa hraje duležitou roli ve fyzickém zdraví. Nemeli byste pravidelne jíst tucná a prumyslová jídla. Co takhle jídelnícek? z kucharky s cerstvými surovinami? Stres vás nutí rychle chytit svacinu, pokud je to možné, mejte pripravené zdravé varianty, napríklad ovoce, zeleninu nebo nejaké orechy. Pokud si rádi dáte sklenku vína nebo piva, je to s mírou naprosto v porádku. Pak by bylo vhodné nerešit predem denní zprávy, protože alkohol pocity obvykle zesiluje.

Pohyb

Fyzická zdatnost je samozrejme duležitým bodem, stimuluje mysl i telo. Není ani nutné chodit porád do fitness centra. Pohybovat se mužete i jinak: chuzí, turistikou nebo jízdou na kole. A protože jsme smyslný a erotický portál: Sex je samozrejme skutecný zázrak, stimuluje nespocet smyslu, které zajištují pocity štestí a relaxace.

Masáž

V neposlední rade masáž zajištuje samozrejme také vnitrní klid, uvolnené svaly a novou energii. Masáž nemusí být nutne sexuálne zamerená, jemná thajská masáž je skvelým pomocníkem, jak se alespon na chvíli psychicky rozloucit s každodenním životem.

Neexistuje nic takového jako obecný recept, který by vyhovoval všem. Pokud si ale udeláte cas, nasloucháte svému telu a vyzkoušíte pár metod, snad najdete vnitrní klid a budete mít prospech ze zvýšeného zdraví.

Copyright © 2008-2024 Massage123