English Deutsch

Virus obrátí svet vzhuru nohama

, Napsal:
BlogPic

Mužete se dohadovat o tom, jak nebezpecný je ve skutecnosti virus Covid-19 a zda opatrení na zablokování byla príliš malá nebo príliš velká. Pri sledování rozhovoru mnoha "odborníku" Clovek si skoro uvedomí, že hodnocení se nekdy znacne lišila nebo že, jak se pozdeji ukázalo, závery byly vyvozeny na základe nesprávných nebo neúplných údaju.

To, že se lidé nakazí koronou a urcitý pocet z nich také zemre, lze považovat za fakt. Abychom byli spravedliví, je treba poznamenat, že tomu tak bylo i u jiných viru v minulosti a potenciálne tomu tak bude i u tech budoucích. Zákerné na Corone je, že mnoho nakažených si toho nevšimne a nevykazují žádné príznaky – ale v tomto stavu jsou stále nakažliví (podle aktuálních informací).

Je obtížné správne reagovat

Úrady jsou v takových situacích pod velkým tlakem a nikdy nebudou schopny vyhovet všem. Krome toho chtejí politické kruhy využít možnosti prosadit svou agendu. Arcikonzervativní kruhy v Nemecku chtely využít príležitosti k úplnému zákazu prostituce.

Z pohledu podniku, mezi které patrí i poskytovatelé masážních služeb, jsou takováto uzamcení samozrejme špatná. Pro mnohé to znamená nemít po nejistou dobu žádný príjem a mít fakticky zákaz pracovat. Jednoduše najít rychle jinou práci, jak bylo na nekterých fórech navrhováno, obvykle není reálné. Podpora v nezamestnanosti je k dispozici pouze v urcitých konstelacích.

Nekteré masérky však byly kreativní a nabízely napríklad sexuální rady prostrednictvím online sezení. Jiní šli o neco dále a pracovali jako modely webových kamer.

Omezení musí být omezena

Zatímco na zacátku se blokovací opatrení setkávala prevážne s pochopením, brzy se ukázalo, že vecná karanténa muže lidem zpusobit úplne jiné zdravotní škody. Pouhé vypnutí každodenního života muže být pouze krátkodobým rešením.

Ve Švýcarsku si úrady pomerne brzy uvedomily, že nabízení osobních 1:1 služeb predstavuje z hlediska šírení viru zvládnutelné riziko. Koncem dubna se znovu otevrely kadernictví, kosmetická studia a (lécebné) masáže. Ve Švýcarsku je nyní opet povoleno nabízet erotické masáže a tantru, ale v sousedních zemích se politické diskuse v tomto ohledu stále protahují.

Co se z této krize ucíme?

Zaprvé se ucíme, že musíme žít s novým chápáním hygieny. To má rozhodne své kladné stránky. Zejména v místech, kde hraje duležitou roli intimita, je také duležité, aby prostredí bylo cisté. Cerstve vydezinfikovaná lehátka, nádobí a sociální zarízení pro každého zákazníka nejen omezují šírení viru, ale bakterií obecne. Pokud se necítíte dobre, mužete si také dvakrát rozmyslet nabídku nebo návštevu masáží.

Zadruhé se dozvídáme, že mohou nastat situace, kdy hlavní zdroj príjmu (docasne) vyschne. I když se to snadneji rekne, než udelá, muže mít smysl vymyslet plán B.

Masáže podporují zdraví

Zejména lécebné masáže jsou zdraví prospešné a posilují imunitní systém. K tomu ale mohou prispet i ciste smyslné masáže, protože orgasmus vede nejen k pocitu štestí, ale má i pozitivní úcinky na vlastní obranyschopnost organismu. Pridejte nejaké fitness a zdravé jídlo a vaše telo je pripraveno. Protože další virus prijde a má smysl, pokud je alespon šance ho ubránit. Nenechme si tedy vzít radost ze života.

Copyright © 2008-2024 Massage123