English Deutsch

Správná tantra masáž znamená spiritualitu

, Napsal:
BlogPic

Casto dostáváme zprávy od zklamaných zákazníku, že tantra masáž, kterou absolvovali, byla všechno, jen ne autentická. Muže to být proto, že nabídky a ocekávání jsou velmi odlišné. Jedna tantra masérka mi rekla, že zejména novácci jsou casto špatne informováni a "tantru" špatne chápou. predstavte si Kámasútru-umírnený sexuální rituál s divokými zmenami polohy. Na druhou stranu existuje také mnoho nabídek, kde jednoduše „Tantra“ ríká, ale obsah nemá se soucasnou filozofií nic spolecného - nebo, jinak receno, je to proste podvod. Zde težíte z toho, že mnoho návštevníku presne neví, co je tantra.

Co je tedy tantra?

S tím je treba neco udelat. Puvod termínu „tantra“ nebo tantrismus sahá mnoho set let do historie a je pripisován indickému subkontinentu. Vzniklo z náboženských hnutí, která zahrnovala uctívání ruzných bohu, ale také ovlivnování urcitých událostí prostrednictvím rituálu. V historickém vývoji se rozlišovalo mezi buddhistickou a hinduistickou tantrou, kde se pak tantra stala spíše životním ucením. Duraz byl kladen na spiritualitu, meditaci a uctívání bohu.

Neo Tantra

Prostrednictvím kolonizace se tantrismus dostal na Západ a prošel zmenami a západními interpretacemi. Objevilo se spojení mezi smyslností a spiritualitou. Soucasnejší a komercializovanou formu propagoval a ucil v 70. letech indický filozof Bhagwan Shree Rajneesh (prezdívka „Osho“). Jeho neo-tantra obsahuje prvky meditace, esoteriky a doteku k probuzení sexuální energie. Ústrední roli hrají takzvané cakrové body tela.

Šírení Oshova ucení

Školy a centra tantry, které se behem této doby objevily, byly založeny na Oshových metodách a myšlenkách. Životní lekce se stala životním stylem a také formou terapie. Objevila se skutecná scéna, ale v té dobe mela stále velmi esoterické zamerení.

Tantra dnes

Výše uvedené je zamýšleno pouze jako zjednodušená reprezentace, která má ukázat, že tantra je mnohem více než pouhý sexuální rituál, za který se dnes obvykle pohlíží.

To, co je bežne oznacováno jako "autentický tantra rituál"; stále vychází z Oshovych metod, je však masérem obohacena o další individuální nápady. Ústredním bodem je, že jako návštevník jste v pasivní a prijímající roli. Sexuální energie by mela být stimulována, ale bez úmyslu. Cílem nemusí být orgasmus.

Ale co spojení pohlaví?

Clenové tantrických sdružení, jako je „Förderverein Tantramassage“ ve Švýcarsku se zavazují pracovat výhradne v souladu se sexuální etikou asociace. Vzájemné sexuální akty, zejména spojení (hezcí slovo pro pohlavní styk), jsou vylouceny. To je duležitý aspekt a také príslib kvality, zejména pro návštevníky, kterí by nikdy nešli do nevestince.

Nelze však obecne ríci, že pokud je nabízeno spojení, známé také jako cervená tantra, rituál již není autentický. Neexistuje žádná ucebnice tantry, kterou je ve skutecnosti nutné brát jako Bibli a která ríká, že pohlavní styk je vyloucen.

Názory poskytovatelu se na toto téma v zásade stejne liší. Nekterí zastávají názor, že tantrická masáž muže mít jen steží nejaké sexuální prvky, je tedy predevším lécebná a mela by být dokonce hrazena ze zdravotního pojištení. Jiní jsou však toho názoru, že tantrický rituál muže se vzájemným souhlasem skoncit spojením pohlaví – stejne jako když si pár užívá tantrické potešení v soukromí. Jediná shoda je, že sexuální praktiky jako orální sex, líbání nebo vzájemné masírování nejsou soucástí tantrického rituálu.

Záver: Clenství a diplomy

Pokud opravdu chcete, aby to bylo autentické, vyhledejte diplomy a clenství od poskytovatelu. Tímto zpusobem mužete mít alespon jistotu, že jsou dodržovány urcité zásady a ucení. Na Massage123 je nyní v položce adresáre sekce, kde jsou uvedeny diplomy a clenství (námi overené).